Majoitus

Vuokrattavissa on yksi hirsihuvilan ja saunamökin kokonaisuus Apilan Rauha kaikilla mukavuuksilla.

Huvilan varaus suoraan tilalta: puhelimitse, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Tarjoamme Apilakosken tilalla tasokasta ja viihtyisää maatilamajoitusta ympäri vuoden. Tällä hetkellä vuokrattavissa on yksi hirsihuvilan ja saunamökin kokonaisuus Apilan Rauha kaikilla mukavuuksilla.

Meiltä ja lähialueelta löytyy monenlaista tekemistä mökkiloman ajaksi. Heti tilan ympäristössä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Lähialueella on talvisin retkiluistelureittejä ja 10 km päässä valaistu latu. Rentoudu Kuorikkajärven rannalla vaikka uiden, saunoen tai veneillen. Majoittujien on mahdollista loman aikana tulla sovitusti rapsuttelemaan tilan lampaita ja tutustumaan kanoihin. Sijaitsemme myös lähellä Hallin, Jämsän ja Mäntän palveluita, aktiviteetteja ja kulttuuritarjontaa.

Arvostamme lähellä tuotettua, puhdasta ruokaa, jonka alkuperä on tiedossa. Hae tilapuodista grilliin tilan omat lammastuotteet tai kananmunat. Puoti palvelee pihapiirissä sovitusti. Muista myös kysyä emännältä parhaat marja- ja sienipaikat.

Parasta Apilakoskella on kuitenkin maaseudun rauha ja hiljaisuus. Täällä rauhoitut ja lataat akkuja puhtaan luonnon ympäröimänä, perinteikkään sukutilan kauniista maisemista nauttien.

Tutustu lisää Jämsän ja Mäntän tarjontaan:

www.himosjamsa.fi

www.manttavilppula.fi/taidekaupunki

Loistokohde! Hellesää suosi lomaviikkoamme, muttei kuumentanut mökkiä tuskaiseksi. Ilmastointi pelitti hyvin. Uuden porealtaan kylvyistä nautimme päivittäin, ja pulahdus kirkasvetiseen järveen virkisti hienosti kuumassa säässä. Kulttuurinautintoja pääsi mukavasti nauttimaan vain 15 km päässä sijaitsevalla Mäntän Serlachius-museolla.

Satu V

Upea, viihtyisä ja siisti huvila rauhallisella sijainnilla. Monipuolisesti astioita ja keittiötarvikkeita, hyvät sängyt ja paljon tilaa sisällä sekä ulkona, jossa viettää aikaa. Omistaja mukava ja auttavainen. Suosittelemme erittäin lämpimästi ja tulemme varmasti uudestaan.

Katri K

Erinomaisesti sujunut viikonloppu Apilanrauhassa, oli juuri sitä mitä odotimme. Mökki oli varustukseltaan hulppea ja toimi meille isolle porukalle loistavasti, lisäksi iso plussa hyvästä ilmanvaihdosta. Viikonlopun suosituimmat paikat oli mökin terassi, jossa oli tilaa, sekä ruuanlaitto onnistui grillissä, toisena paikkana saunarakennus, jossa saunan sydän, suuri kiuas antoi mahtavat löylyt. Poreallas kruunasi niin iltajutustelut, kuin aamukahvi hetketkin. Suosittelut viikonlopun viettoon, tai pidemmänkin loman viettoon 5/5

Jani S

Apilan Rauha

Huvila ja rantasauna

Loma luonnon ympäröimänä kaikilla mukavuuksilla

Kuorikkajärven rannalla sijaitseva Apilan Rauha on tasokas hirsihuvila laadukkaaseen loman viettoon kahdeksalle henkilölle. 2017 valmistuneessa 125 m² hirsihuvilassa tupakeittiö, kaksi makuuhuonetta, joissa molemmissa parivuode, pukuhuone, pesuhuone ja wc, sauna sähkökiukaalla, erillinen wc, iso terassi, jossa ruokaryhmä, ja parvi, jolla neljä erillisvuodetta. Erillisessä 25 m² saunamökissä sauna puukiukaalla, saunatupa, parvi ja iso terassi, jossa poreallas vuokrattavissa lisämaksusta. Kuorikkajärvi 25 m (pituus 0,6 km, leveys 0,2 km), kova, loivasti syvenevä hiekoitettu pohja. Huvila ja saunatupa vuokrataan yhtenä kokonaisuutena.

Lemmikit ja tupakointi kielletty. Kohdetta ei vuokrata alle 25-vuotiaista koostuville ryhmille.

Viikkohinta 1484 – 1842 €, viikonloppu 648 – 1216 €, loppusiivous sisältyy hintaan. Lue majoituksen varausehdot.

Porealtaan hinta kesäaikana 150 €/viikonloppu, 200 €/viikko, maksetaan paikan päällä. Poreamme käytettävissä myös talviaikana hintaan 200 €/viikonloppu, 250 €/viikko, ellei kyseessä ole eritysitilanne (esim. -30 pakkasta). Lue poreiden käyttöehdot

Huvilan varaus suoraan tilalta: puhelimitse, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Varustelu
 • Loppusiivous sisältyy hintaan
 • Sähkövalaistus
 • Sähkölämmitys
 • Sähköauton latausmahdollisuus (lisämaksusta)
 • Varaava takka
 • Vesijohto kunnallisesta vesijohtoverkosta
 • 2 suihkua
 • Puulämmitteinen rantasauna & Sähkösauna
 • Erillinen sisä-wc
 • WC yhteensä: 2 kpl
 • Kuivakäymälä erillisessä rakennuksessa
 • Induktioliesi
 • Jääkaappi ja pakastin
 • Mikroaaltouuni
 • Astianpesukone
 • Pyykinpesukone
 • Kuivausrumpu
 • 2 TV:tä
 • Radio/cd-soitin
 • DVD
 • Wi-fi
 • Pinnasänky/matkasänky
 • Syöttötuoli
 • Kiinteä ulkogrilli & Kaasugrilli & Pallogrilli
 • Grillikatos & Nuotiopaikka
 • Ulkoporeamme vuokrattavissa
 • 3 auton lämmityspistorasiaa
 • Yksittäinen mökki
 • Soutuvene
 • Uimaranta matala ja kova
 • Palovaroitin oleskelutilassa
 • Palovaroitin makuutiloissa
 • Palovaroitin parvella/yläkerrassa
 • Varapoistumistie alakerrassa
 • Varapoistumistie parvella/yläkerrassa
 • Käsisammutin
 • Sammutuspeite
 • Häkävaroitin
Apilakosken Tilan majoitustilojen varaus- ja peruutusehdot

Apilakosken Tila noudattaa majoituspalvelujen varaamisessa ja varattujen palvelujen peruuttamisessa seuraavia ehtoja. Nämä ehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitoviksi, kun asiakas on tehnyt varauksen. Varaajan tulee olla täysivaltainen. Kohdetta ei vuokrata alle 25-vuotiaista koostuville ryhmille.

Varaaminen ja maksaminen

Asiakas voi suorittaa varauksen puhelimitse, sähköpostitse tai yrityksen nettisivuilla olevan verkkokaupan kautta. Varauksen tapahduttua Apilakosken Tila / yrittäjä lähettää asiakkaalle kirjallisen varausvahvistuksen sähköpostitse tai sen online-varausjärjestelmän kautta, josta varaus on tehty. Ellei sähköpostiosoitetta ole, voidaan varausvahvistus lähettää pyydettäessä postitse. Maksaminen tapahtuu aina ennakkoon, joko yrityksen verkkokaupassa, laskulla etukäteen tai muun online -varausjärjestelmän maksuehtojen mukaan.

Varaus on vahvistettu, kun asiakas on maksanut ennakkomaksun (30 % lomakohteen vuokrahinnasta) eräpäivään mennessä tai ennakkomaksun ja loppusuorituksen yhdellä kertaa. Loppusuoritus maksetaan viimeistään kuusi (6) viikkoa ennen loman alkua.

Mikäli varauksen alkuun on 63 vuorokautta (9 viikkoa) tai enemmän, maksetaan summa kahdessa erässä. Ennakkomaksu erääntyy maksettavaksi viimeistään 7 vuorokauden kuluttua laskun päiväyksestä. Loppusuoritus erääntyy maksettavaksi 6 viikkoa ennen loman alkua.

Mikäli varauksen alkuun on 49–63 vuorokautta (7-9 viikkoa), maksetaan koko summa kerralla ja lasku on maksettava 6 viikkoa ennen loman alkua.

Mikäli varauksen alkuun on 28–49 vuorokautta (4-7 viikkoa), maksetaan koko summa kerralla ja lasku on maksettava viimeistään varausta seuraavana päivänä.

Mikäli varauksen alkuun on 28 vuorokautta tai vähemmän, maksetaan koko summa välittömästi samana päivänä.

Yrityksellä / Apilakosken Tilalla on oikeus peruuttaa varaus, jos maksua ei ole suoritettu ajallaan.

 

Varauksen peruuttaminen ja muuttaminen asiakkaan toimesta

Peruutus on aina tehtävä sen henkilön toimesta, joka on alkuperäisen varauksen tekijä. Varausmaksun tai loppumaksun maksamatta jättäminen ei tarkoita varauksen peruuttamista. Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti ja se katsotaan tapahtuneeksi, kun tieto on saapunut yrittäjälle.

Mikäli varaus on tehty muusta kuin Apilakosken Tilan omasta verkkokaupasta, on peruutus tehtävä kyseisen online-varausjärjestelmän kautta (Booking.com, alueellinen keskusvaraamo, tmv.) Mikäli peruutus myöhästyy tai ei saavu lainkaan perille, peruutus voidaan hyväksyä, jos asiakas osoittaa, että peruutus on tehty ja lähetetty oikeaan osoitteeseen oikeana ajankohtana.

Mikäli varaus peruutetaan tai sitä muutetaan 63-49 vrk ennen saapumispäivää, veloitetaan asiakkaalta 50 % mökin vuokraushinnasta. Mikäli varausta muutetaan tai se peruutetaan myöhemmin, kuin 49 vrk ennen saapumista, tai jos asiakas ei lainkaan saavu paikalle, on asiakas velvollinen maksamaan koko majoituksen hinnan. Muun online-varausjärjestelmän kautta tehdyissä varauksissa noudatetaan kyseisen varausjärjestelmän omia maksu- ja peruutusehtoja. Suosittelemme asiakasta ottamaan matkavakuutuksen, joka kattaa myös matkan peruuntumisesta aiheutuvat kustannukset, esim. sairastapauksissa.

Asiakkaalla on oikeus saada maksamansa vuokra takaisin, lukuun ottamatta ennakkovarausmaksua, mikäli peruutus johtuu syystä, että asiakas itse tai hänen kanssaan yhteistaloudessa asuva henkilö äkillisesti sairastuu vakavasti, joutuu vakavaan onnettomuuteen tai kuolee. Peruutuksesta on ilmoitettava tällöin viipymättä ja tapahtuma on osoitettava luotettavalla tavalla (lääkärintodistus, tms.).

Mikäli peruutus tapahtuu loman aikana, ei asiakkaan maksamaa vuokrasummaa korvata. Mikäli asiakas muuttaa loman ajankohtaa, pidetään sitä aikaisemman varauksen peruutuksena ja uutena varauksena.

 

Yrittäjän oikeus peruuttaa varaus

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), kuten tulipalo, luonnonmullistus, viranomaistoimenpide, lakko, terveyttä tai henkeä uhkaava ennakoimaton pandemia tai muu näihin verrattava ennalta arvaamaton ja yrittäjästä riippumaton tapahtuma, joka estää tai olennaisesti vaikeuttaa tilatun palvelun toteuttamista, on yrittäjällä / Apilakosken Tilalla oikeus perua varaus / tilatut palvelut. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada majoituksesta / palvelusta maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan, mikäli palvelun käyttöä ei ole vielä aloitettu. Jos palvelun suorittaminen joudutaan keskeyttämään, palautetaan asiakkaalle tällöin palvelun toteutumatonta osaa vastaava hintaosuus. Yrityksellä on velvollisuus ilmoittaa viipymättä asiakkaalle esteestä, jonka vuoksi palvelua ei voida toteuttaa.

Yrityksellä on oikeus purkaa sopimus päättymään välittömästi, mikäli asiakas aiheuttaa häiriötä tai vaaraa alueen muille asukkaille tai omaisuudelle. Mikäli majoitusvuokrasopimus joudutaan purkamaan asiakkaan häiritsevästä käytöksestä johtuvista syistä, ei yrittäjä ole velvollinen palauttamaan käyttämättä jäävien majoitusvuorokausien hintaa. Tämän lisäksi kaikki häiriöistä aiheutuvat lisäkulut veloitetaan asiakkaalta.

 

Peruutukset COVID-19 (koronavirus) tai pandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten johdosta

Mikäli varaus peruutetaan myöhemmin kuin 49 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua tai sen aikana sen perusteella, että asiakas ei pääse saapumaan majoituspaikkaan varauksen ajankohtana sen takia, että asiakkaan lähtömaan valtio tai Suomi majoituspaikan sijaintivaltiona ovat asettaneet matkustusrajoituksia maailmanlaajuisen tai paikallisen epidemian tai pandemian takia, ei asiakkaan suorittamia maksuja palauteta. Matkustusrajoitukset eivät muodosta Force Majeure – tilannetta, koska covid-19 (korona) epidemiassa / pandemiassa asetettavat kansainväliset / kansalliset matkustusrajoitukset eivät ole enää ennakoimattomia pandemian tässä vaiheessa.
Varatessaan mökin asiakas ymmärtää ja sitoutuu siihen, että peruutukseen ja saapumatta jäämiseen sovelletaan em. tilanteissa (pandemia/epidemia) normaaleja varaus- ja peruutusehtoja. Yllä todettua sovelletaan myös siinä tapauksessa, että asiakas ei pääse Suomeen lentojen peruuntumisen tai aikataulujen muuttumisen takia. Varatessaan mökin asiakas on tietoinen, että lentoyhtiöt voivat peruuttaa ja muuttaa aikataulujaan epidemian tai pandemian takia eikä kyseessä ole ylivoimainen este, koska kyse ei ole ennakoimattomasta tilanteesta.

 

Oleskelu mökkimajoituksessa / lomakohteessa

Majoitustila / mökki on asiakkaan käytössä tulopäivästä klo 16.00 alkaen, lähtöpäivään klo 12.00 saakka, ellei asiakkaan ja kohteen omistajan välillä ole muuta sovittu. Suositeltava tuloaika on klo 16.00 – 21.00, aiemmasta tai myöhemmästä tuloajasta on aina sovittava ennalta. Mökin luovutus lähtöpäivänä tapahtuu klo 12.00 mennessä ellei muuta sovita.

Majoitustilaa saa käyttää enimmillään ennalta sovittu / varauksessa vahvistettu henkilömäärä (enimmillään majoitustilan virallisten vuodepaikkojen määrä, mikä on ilmoitettu majoitustilan kuvauksessa yrityksen verkkosivuilla). Majoittuminen teltassa tai asuntovaunussa Apilakosken Tilan tontilla ilman yrittäjän lupaa ja ennakkovarausta on kielletty.

Tupakointi sisällä majoitustiloissa, sekä muissa yrityksen tiloissa, on ehdottomasti kielletty. Lemmikkieläinten tuonti mökeille tai niiden pihapiiriin on kielletty. Mahdollisesta opaskoirasta, jota asiakas käyttää terveydellisistä syistä, tulee aina ennakkoon ilmoittaa yrittäjälle.

 

Vuokramökin majoitushintaan sisältyy:

Vuokraan sisältyy varatun majoitustilan / lomakohteen käyttöoikeus varatulle ajalle. Normaalit energiakulut, kalusteet, keitto- ja ruokailuastiat, ruokailuvälineet, patjat, peitot ja tyynyt sisältyvät hintaan.

Polttopuut sisältyvät vuokraan, ellei kohteen kuvauksessa ole toisin mainittu.

Wc- ja talouspaperit eivät sisälly vuokrahintaan, vaan ne kuuluu asiakkaan tuoda itse.

Soutuveneen vapaa käyttöoikeus sisältyy hintaan mökin vuokrahintaan kesäaikaan.

Liinavaatteet ja pyyhkeet eivät sisälly vuokraan, ellei lomakohteen kuvauksessa / tarjouksessa toisin mainita. Asiakkaan on ehdottomasti käytettävä lakanoita. Liinavaatteet ja pyyhkeet voi tilata varauksen yhteydessä.

Loppusiivous kuuluu majoituksen hintaan, mutta loman aikana asiakas huolehtii siivouksesta itse.

Sähköautojen lataus ei kuulu majoitushintaan. Latauspalvelu saatavilla lisämaksusta.

Majoitustila / mökki on tarkoitettu ensisijaisesti majoituskäyttöön. Mikäli vuokraaja haluaa järjestää majoitustilassa pienimuotoset juhlat, on tästä aina neuvoteltava ennakolta yrittäjän kanssa. Apilakosken Tilalta voi vuokrata erillistä juhlatilaa tilan päärakennuksen pirtistä juhlatilaksi.

Porealtaan voi vuokrata käyttöön lisämaksusta.  Porealtaan käyttö- ja vuokrausehdot löytyvät – näiden varaus- ja peruutusehtojen kohdasta 6.

 

Apilakosken tilan Ulkoporealtaan varaus- ja käyttöehdot

Ulkoporealtaallisessa mökissä altaan käyttöoikeus sisältyy hintaan, mikäli poreallas on erikseen varattu ja maksettu, ja sillä edellytyksellä, että asiakas sitoutuu toimimaan altaan käytössä vastuullisesti. Ulkoporealtaan käytöstä on laadittu nämä varaus- ja käyttöehdot, jotka vuokraaja hyväksyy ennen vuokrauksen alkua.

Allas on aina ennen tuloasi huollettu kylpyvalmiiksi. Muutama asia on vuokraajan tulee ottaa huomioon, ja näin omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että vesi pysyy puhtaana koko käytön ajan:

 • Altaassa ei saa oleskella kerrallaan altaan enimmäismäärää, 6 henkilöä, enempää.
 • Peseydy huolellisesti aina ennen kuin menet ulkoporealtaaseen. Erityisesti hiuslakka, hiusvärit, vartalo- ja aurinkovoiteet, itseruskettavat voiteet, ym. kemikaalit ovat haitallisia ja aiheuttavat veden värjäytymisen porealtaassa.
 • Altaaseen ei saa lisätä vaahtoja eikä muita pesu- tai kylpyaineita
 • Altaaseen ei saa kaataa juomia eikä muutakaan sinne kuulumatonta; esim. tupakan tuhka tukkii suodattimia tehokkaasti
 • Vältä liiallista alkoholin käyttöä porealtaassa. Erityisesti lasipullojen vieminen altaaseen on ehdottomasti kielletty.
 • Huom! Mikäli poreallas joudutaan asiakkaan epäasiallisen altaankäytön vuoksi puhdistamaan ja vesi vaihtamaan, peritään tästä asiakkaalta siivouskuluja 300 € / kerta. Lisäksi voidaan periä mahdolliset suuttimien rikkoutumisesta ja vaihtamisesta aiheutuneet kulut, jos vika on syntynyt asiakkaan sääntöjen vastaisesta toiminnasta. Mikäli altaalle on aiheutettu tahallista vahinkoa, veloitetaan todelliset korjaus-/ hankintakulut
 • Ulkoporealtaan käyttö aina omalla vastuulla ja käytössä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta esim. yleinen liukkaus talvella.
 • Huolehdi, että porealtaan veden pinta ei laske käytön aikana niin että suuttimiin menee ilmaa ja poreallas lakkaa toimimasta (Varmista kun lähdet mökiltä / saunalta että poreallas toimii ja vettä on riittävästi.)
 • Peitä ulkoporeallas aina käytön jälkeen kannella. Ilmoita vahingoista välittömästi yrittäjälle.
 • Vuokraajan viikon mittaiseen lomaan kuuluu veden ja hoitoaineiden lisäys annettujen ohjeiden mukaisesti tai yrittäjän toimesta.
 • Altaan vettä ei saa omatoimisesti vaihtaa (virheellisesti tehtynä johtaa pumppujen vioittumiseen)
 • Altaaseen ei saa omatoimisesti lisätä vedenhoitoaineita. (määrä ei paranna veden puhdistuvuutta, mutta sekoittaa ph arvot)
 • Veden laadun heikentyminen johtuu ainoastaan noudattamatta jätetyistä ohjeista; vuokraaja saa varauksen / saapumisen yhteydessä ohjeet, kuinka vesi säilyy kylpykelpoisena koko loman ajan. Huolimaton käyttö pilaa veden laadun jopa vuorokaudessa.

 

Lähialueen palvelu- ja kohdetiedot lomakohteen kuvauksessa

Apilakosken tilan nettisivuilla ja majoituskohteen kuvauksessa voi olla mainintoja lähialueen palveluista (esim. rautatieasema, bussipysäkki, museo, ravintola, kauppa, jne.).  Apilakosken tila ei ole vastuussa yritykseen kuulumattomien yleisten palveluiden tai kohteiden tiedoista eikä niiden saatavuudesta majoituskohteessa oleskelun / loman aikana.

 

Asiakkaan vastuu ja vahinkojen korvaukset

Asiakkaan on noudatettava majoituskohteessa normaalia siisteystasoa ja pidettävä huolta irtaimistosta. Asiakkaan on noudatettava palvelun ja tilojen käyttämiseen liittyviä yrittäjän antamia ohjeita, varoituksia ja määräyksiä sekä käytettävä ohjeiden mukaisia turvallisuuteen liittyviä varusteita. Asiakas on vastuussa tahallaan tai huolimattomuudellaan aiheuttamistaan vahingoista, jotka hän tai hänen valvonnassaan oleva alaikäinen aiheuttaa yrittäjälle tai kolmansille osapuolille. Varuksentekijä on viimekädessä vastuussa mahdollista kohteessa aiheutetuista vahingoista, jollei pystytä osoittamaan kuka kohteessa oleskelijoista / majoittujista on toiminnallaan vahingon aiheuttanut. Asiakas on velvollinen korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle aiheutuneet vahingot.

Majoituksen hintaan kuuluu ”normaalin” asumisen/oleskelun jälkien loppusiivous. Mikäli majoitustiloissa joudutaan suorittamaan poikkeuksellisia siivoustoimia, jotka johtuvat asiakkaan laiminlyönnistä (esim. tupakointi sisätiloissa, lemmikkien pitäminen kohteessa, oksennus tai muut eritteet, lasinsirpaleet, jne.) tai mahdollisesta muusta asiakkaan toiminnasta johtuvasta vahingoista, veloitetaan jälkien siivouksesta aiheutuneet kulut täysimääräisinä asiakkaalta.

Asiakas vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta.

 

Oikeus hintojen muutoksiin

Yrittäjä / Apilakosken Tila varaa oikeuden muuttaa hintojaan, jos lomapalvelun hintaan vaikuttavat verot tai julkiset maksut muuttuvat.

Jos asiakas ei käytä kaikkia sovittuja palveluja tai käyttää niitä vain osittain, hänellä ei ole tällä perusteella oikeutta hinnan alennukseen tai maksun palautukseen.

 

Virheellinen hintatieto

Virheellinen hintatieto ei sido Apilakosken Tilaa / yrittäjää, jos hinta on niin selvästi virheellinen, että asiakkaankin pitää se ymmärtää. Tällainen tilanne on esimerkiksi silloin, jos ero ilmoitetun hinnan ja todellisen hinnan välillä on huomattavan suuri tai väärää hintaa voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena yleiseen hintatasoon verrattuna.

 

Valitukset

Kaikki loma/majoituskohteeseen liittyvät valitukset ja huomautukset on osoitettava viipymättä, heti niiden ilmaannuttua, oleskelun aikana yrittäjälle. Mikäli asia ei tule korjatuksi valituksen johdosta, asiakas voi tehdä kirjallisen valituksen yrittäjälle / Apilakosken Tilalle. Tämä tulee normaalisti tehdä kuukauden kuluessa varauksen päättymisestä. Mikäli asiakas ja yrittäjä / Apilakosken Tila eivät pääse asiasta yhteisymmärrykseen, voi asiakas saattaa asian kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi.

 

Sovellettava laki ja riitojen oikeuspaikka

Sopijapuolet pyrkivät ratkaisemaan sopimuksesta syntyneet riidat keskinäisin neuvotteluin. Mikäli neuvotteluissa ei päästä sopimukseen, riidat ratkaistaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä. Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia.

Apilakosken tilan Ulkoporealtaan varaus- ja käyttöehdot

Allas on aina ennen tuloasi huollettu kylpyvalmiiksi. Muutama asia tulee vuokraajankin ottaa huomioon, ja näin omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että vesi pysyy puhtaana koko käytön ajan:

 • Altaassa ei saa oleskella kerrallaan altaan enimmäismäärää 6 henkilöä enempää.
 • Peseydy huolellisesti aina ennen kuin menet ulkoporealtaaseen. Erityisesti hiuslakka, hiusvärit, vartalo- ja aurinkovoiteet, itseruskettavat voiteet, ym. kemikaalit ovat haitallisia ja aiheuttavat veden värjäytymisen porealtaassa.
 • Altaaseen ei saa lisätä vaahtoja eikä muita pesu- tai kylpyaineita
 • Altaaseen ei saa kaataa juomia eikä muutakaan sinne kuulumatonta; esim. tupakan tuhka tukkii suodattimia tehokkaasti
 • Vältä liiallista alkoholin käyttöä porealtaassa. Erityisesti lasipullojen vieminen altaaseen on ehdottomasti kielletty.
 • Huom! Mikäli poreallas joudutaan asiakkaan epäasiallisen altaankäytön vuoksi puhdistamaan ja vesi vaihtamaan, peritään tästä asiakkaalta siivouskuluja 300€ / kerta. Lisäksi voidaan periä mahdolliset suuttimien rikkoutumisesta ja vaihtamisesta aiheutuneet kulut, jos vika on syntynyt asiakkaan sääntöjen vastaisesta toiminnasta. Mikäli altaalle on aiheutettu tahallista vahinkoa, veloitetaan todelliset korjaus-/ hankintakulut
 • Ulkoporealtaan käyttö aina omalla vastuulla ja käytössä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta esim. yleinen liukkaus talvella.
 • Huolehdi, että porealtaan veden pinta ei laske käytön aikana niin että suuttimiin menee ilmaa ja poreallas lakkaa toimimasta (Varmista kun lähdet mökiltä / saunalta että poreallas toimii ja vettä on riittävästi.)
 • Peitä ulkoporeallas aina käytön jälkeen kannella. Ilmoita vahingoista välittömästi yrittäjälle.
 • Vuokraajan viikon mittaiseen lomaan kuuluu veden ja hoitoaineiden lisäys annettujen ohjeiden mukaisesti tai yrittäjän toimesta.
 • Altaan vettä ei saa omatoimisesti vaihtaa (virheellisesti tehtynä johtaa pumppujen vioittumiseen)
 • Altaaseen ei saa omatoimisesti lisätä vedenhoitoaineita. (määrä ei paranna veden puhdistuvuutta, mutta sekoittaa ph arvot)
 • Veden laadun heikentyminen johtuu ainoastaan noudattamatta jätetyistä ohjeista; vuokraaja saa varauksen / saapumisen yhteydessä ohjeet, kuinka vesi säilyy kylpykelpoisena koko loman ajan. Huolimaton käyttö pilaa veden laadun jopa vuorokaudessa.